Wykonanie
Przepis pochodzi z książki "Naturalna kuchnia wegetariańska, część druga". I część pierwszą i drugą bardzo polecam, bo mają mnóstwo świetnych, niedrogich i zdrowych przepisów, chociaż czasami trzeba je mocniej doprawić, tak jak w przypadku tej
fasolki. Myślę, że do tego dania pasowałyby jakieś kotlety, ja nie miałam niestety czasu zrobić. Fajny, niezbyt czasochłonny przepis, musi
mieć jednak ciekawą oprawę,
ryż jaśminowy nią nie był.Składniki :3 pokrojone
cebule2 łyżki
oleju2 łyżki
wody3 szklanki świeżej lub mrożonej
fasolki4 pokrojone
pomidory3 łyżki
soku z cytryny1/2 łyżeczki
oregano1/2 łyżeczki
bazyliiSól i
pieprzCebule dusimy z
olejem i
wodą, jak zmiękną, dodajemy świeżą lub mrożoną
fasolkę i gotujemy pod przykryciem aż
fasolka dojdzie. Po kilkunastu minutach gotowania dodajemy
pomidory i
sok z cytryny, gotujemy kolejne 7 minut i doprawiamy.Będą tu pasować pieczone
ziemniaki : )