ßßß Cookit - przepis na Gulasz otoczony fasolkami

Gulasz otoczony fasolkami

nazwa

Wykonanie

500 g fasolnika chińskiego
500 g wieprzowiny z łopatki
1 papryka czerwona
1 cebula
2 ząbki czosnku
szczypta oregano
szczypta bazylii
1 łyżeczka pieprzu staropolskiego
szczypta chili w płatkach
Fasolnik umyć, oczyścić i ugotować do miękkości w osolonym wrzątku.
Mięso pokroić w kostkę, przysmażyć z cebulą i czosnkiem, podlać wodą, dodać pokrojoną w kostkę paprykę i dusić ok 40 min z przyprawami, w razie potrzeby dolać odrobinę wody.
Gotowy gulasz układać w gniazdku z długich fasolek , podawać z surówką i ziemniakami z wody.
Źródło:http://gotowanie-jest-latwe.blogspot.com/2014/09/gulasz-otoczony-fasolkami.html