ßßß
Cookit - przepis na Gulasz otoczony fasolkami
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Gulasz otoczony fasolkami
Składniki
Wieprzowina
Łopatka
Papryka czerwona
Cebula
Czosnek
Oregano
Bazylia
Pieprz
Chili
Wykonanie
500 g fasolnika chińskiego500 g
wieprzowiny
z
łopatki
1
papryka czerwona
1
cebula
2 ząbki
czosnku
szczypta
oregano
szczypta
bazylii
1 łyżeczka
pieprzu
staropolskiegoszczypta
chili
w płatkachFasolnik umyć, oczyścić i ugotować do miękkości w osolonym wrzątku.
Mięso
pokroić w kostkę, przysmażyć z
cebulą
i
czosnkiem
, podlać
wodą
, dodać pokrojoną w kostkę
paprykę
i dusić ok 40 min z
przyprawami
, w razie potrzeby dolać odrobinę
wody
.Gotowy gulasz układać w gniazdku z długich
fasolek
, podawać z surówką i
ziemniakami
z
wody
.
Źródło:
http://gotowanie-jest-latwe.blogspot.com/2014/09/gulasz-otoczony-fasolkami.html
Przepisy powiązane
Risotto z brązowego ryżu
Wieprzowina »Ćevapc« w folii
Makaron z sosem pomidorowym
Makaron z sosem pomidorowym
Dynia na ostro
Składniki powiązane (0)