ciasto2 szkl mąkipół szkl cukru2 jajka150 g margarynyszczypta proszku do pieczeniaszczypta soliser1 kg sera (gotowy mielony)2 budynie waniliowe1 szkl cukruotarta skórka z połowy cytrynysok z połowy cytryny1 margaryna6 jajekpuszka brzoskwińCiasto zagnieść z podanych składników. Dno formy posmarować lub wyłożyć papierem. 3/4 ciasta rozłożyć w blaszce, nakłuć widelcem i podpiec ok 10 min w temp 180 st.Margarynę utrzeć z cukrem, stopniowo dodać ser i żółtka, budyń, skórkę otartą z cytryny i sok.Na koniec ubitą pianę z białek.Na podpieczonym spodzie ułożyć przekrojone na mniejsze cząstki brzoskwinie z puszki, zalać je masą serową. Pozostałe ciasto cieniutko rozwałkować , pokroić radełkiem na paski i ułożyć na serniku.Piec przez godzinę w temp 180 stSernik wyjąć z formy kiedy wystygnie.