ßßß
 
            
        
 peklowanie na 3 kg mięsa2 l wody4 łyżki soli2 łyżki soli peklowejlistki laurowepieprzziele angielskiesuszone śliwkipieprzkolendramajeranekgorczyca białaDo peklowania mięso przygotować 3 dni wcześniej .Sól rozpuścić w wodzie , dodać przyprawy i zanurzyć mięso.W schabie można wcześniej wykonać otwór.Osuszony schab nadziać śliwkami ..Przyprawy wysypać na talerz i otoczyć w nich schab.Zawinąć w folię aluminiową . Piec 1,5 godziny rozwinąć z folii i piec jeszcze 20 min do przyrumienienia mięsa.
peklowanie na 3 kg mięsa2 l wody4 łyżki soli2 łyżki soli peklowejlistki laurowepieprzziele angielskiesuszone śliwkipieprzkolendramajeranekgorczyca białaDo peklowania mięso przygotować 3 dni wcześniej .Sól rozpuścić w wodzie , dodać przyprawy i zanurzyć mięso.W schabie można wcześniej wykonać otwór.Osuszony schab nadziać śliwkami ..Przyprawy wysypać na talerz i otoczyć w nich schab.Zawinąć w folię aluminiową . Piec 1,5 godziny rozwinąć z folii i piec jeszcze 20 min do przyrumienienia mięsa.