ßßß Cookit - przepis na Kurczak z makaronem po Chińsku

Kurczak z makaronem po Chińsku

nazwa

Wykonanie

podwójna pierś z kurczaka
100 g grzybków (ja użyłam leśne mrożone)
1 marchewka
1 cebula
2 ząbki czosnku
pół łyżeczki przyprawy chińskiej
szczypta chili
2 łyżeczki sosu sojowego grzybowego
1 łyżeczka sosu sojowego
1 łyżka tłuszczu do smażenia
200 g makaronu np kolorowego
Pierś pokroić w paseczki , marchewkę w słupki, cebulę w piórko, posiekać czosnek.
Na patelni rozgrzać tłuszcz, wrzucić cebulę i czosnek, chwilę posmażyć i dodać marchewkę, przemieszać i za chwilę dodać mięso, obracać kawałeczki by się nie skleiły. Dodać przyprawy , sos sojowy i na koniec ugotowane i odcedzone grzybki, mogą to być grzyby mun. smażyć od czasu do czasu mieszając.
Ugotować makaron, wypłukać w zimnej wodzie odcedzić, dodać do chińszczyzny, wymieszać i dobrze podgrzać.
Opublikowany w
Źródło:http://gotowanie-jest-latwe.blogspot.com/2013/01/kurczak-z-makaronem-po-chinsku.html