Wykonanie
podwójna
pierś z kurczaka100 g
grzybków (ja użyłam leśne mrożone)1
marchewka1
cebula2 ząbki
czosnkupół łyżeczki
przyprawy chińskiejszczypta
chili2 łyżeczki
sosu sojowego grzybowego1 łyżeczka
sosu sojowego1 łyżka tłuszczu do smażenia200 g
makaronu np kolorowegoPierś pokroić w paseczki ,
marchewkę w słupki,
cebulę w piórko, posiekać
czosnek.Na patelni rozgrzać tłuszcz, wrzucić
cebulę i
czosnek, chwilę posmażyć i dodać
marchewkę, przemieszać i za chwilę dodać
mięso, obracać kawałeczki by się nie skleiły. Dodać
przyprawy ,
sos sojowy i na koniec ugotowane i odcedzone
grzybki, mogą to być
grzyby mun. smażyć od czasu do czasu mieszając.Ugotować
makaron, wypłukać w zimnej wodzie odcedzić, dodać do chińszczyzny, wymieszać i dobrze podgrzać.Opublikowany w