ßßß
Składniki:1 podwójna pierś z kurczaka200 g makaronu mie200 g zielonego mrożonego groszku4 łyżki sosu sojowego1 cebula2 ząbki czosnku100 g sosu hoisinWykonanie:Pierś pokroić na małe kawałki. Sos sojowy wlać do miski i wrzucić do niej pierś. Wymieszać i odstawić do zamarynowania (na kilka godzin do lodówki, lub jeśli nie mamy czasu na kilkanaście minut w temperaturze pokojowej). Cebulę pokroić i podsmażyć razem z rozgniecionym czosnkiem. Dodać zamarynowaną pierś, smażyć aż pierś nie będzie surowa. Dodać groszek i podsmażać dalej. W między czasie ugotować makaron. Do piersi dodać sos hoisin i wymieszać. Podsmażać razem, aż sos się ogrzeje. Dodać ugotowany makaron, wymieszać i chwilę razem podgrzewać. Podawać natychmiast./wydrukuj przepis/