Przepis pochodzi z magazynu Kuchnia (klik)Składniki :polędwiczka wieprzowa długaopakowanie mrożonych śliwek węgierek2 ząbki czosnkucebula4 + 1 łyżeczka cukru1 łyżka sosu sojowego + 4 łyżeczkisólłyżka sosu hoisinmąka do obsypania mięsa+ makaron noodlePrzygotowanie :Rozmrażam śliwki.Zalewam szklanką wody i gotuje aż zaczną się rozpadać.Przecieram przez sitko, dodaję 4 łyżeczki cukru, 4 łyżeczki sosu sojowego i sól.Ponownie wstawiam na ogień i gotuję 15 minut.Czosnek przeciskam przez praskę , cebulę kroję w piórka.Podsmażam na rozgrzanym oleju.Polędwiczkę kroję w kostkę, obtaczam w mące, dodaję do cebuli i czosnku. Smażę aż mięso zacznie się rumienić.Dodaję 1 łyżkę sosu sojowego i 1 łyżkę sosu hoisin oraz łyżeczkę cukru, smażę około 5 minut.Dodaję sos śliwkowy i pod przykryciem duszę około 10 minut.Podaję z makaronem noodle.