ßßß
Cookit - przepis na Pstrąg smażony
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Pstrąg smażony
Składniki
Pstrąg
Oliwa z oliwek
Sok z cytryny
Sól
Mąka
Olej
Wykonanie
2 świeże
pstrągi
każdy ok 300 g2 łyżki
oliwy
sok z cytryny
sól
1 łyżka
mąki
olej
do smażenia na średnio głębokim tłuszczu
Pstrągi
skropić
oliwą
i
sokiem z cytryny
. Odstawić.W tym czasie przygotować
ziemniaki
na frytki i
sałatkę
. Kliknij tuWstawić frytki do smażenia.W głębokiej patelni (
wook
) rozgrzać tłuszcz,
ryby
posypać
solą
i
mąką
.Ułożyć w tłuszczu i smażyć z każdej strony ok 5-7 min. Uważając by
ryby
się nie przypaliły.Delikatnie wyjąć i ułożyć na półmisku. skropić
sokiem z cytryny
, udekorować
cytryną
i
natką pietruszki
, podać z frytkami i
sałatką
.
Źródło:
http://gotowanie-jest-latwe.blogspot.com/2012/11/pstrag-smazony.html
Przepisy powiązane
Flądra z patelni
PSTRĄG Z PESTO NA PARZE
PSTRĄG PIECZONY Z BAZYLIĄ
Pierogi z kaszą gryczaną
Panierowane fileciki rybne
Składniki powiązane (0)