Wykonanie
małe papryczki ok 6 szt500 g
mięsa mielonegopuszka
fasoli czerwonej2 szczypty
chili suszonejszczypta
majerankupół łyżeczki
papryki czerwonej słodkiejpół
cebuli2 ząbki
czosnku2
jajkanatka pietruszki1 łyżka
oleju na sos2
pomidorypół
cebuli2 łyżki
koncentratu pomidorowego2 łyżki nadzienia od
paprykipół szkl
bulionuNa patelni rozgrzać tłuszcz, przysmażyć
cebulę i
czosnek, dodać
mięso i rozdrobnić je w trakcie smażenia. Dodać
przyprawy i chwilę podsmażyć pod koniec dodać osączoną
fasolę. Wystudzić, dodać
jajka i
natkę pietruszki, wymieszać.Papryczkom odciąć czapeczki z korzonkiem , usunąć gniazda nasienne i oczyścić środki.Nadzieniem nadziać wnętrze papryczek, i przykryć czapeczką z korzonkiem.W garnku rozgotować pokrojone
pomidory, dodać
cebulę i przyprawić
solą i
pieprzem do smaku, Dodać pól szkl
bulionu.Wstawić papryczki i pod przykryciem dusić ok 35 min. Papryczki wyjąć, dodać resztki nadzienia od papryczek i zmiksować blenderem. Papryczki podać z
ryżem, polać sosem.