ßßß
600 g wątróbki drobiowej1 cebula5 pieczarek1 duże jabłko3 ząbki czosnku2 łyżki mąki1 łyżeczka majerankusólpieprzbazyliatłuszcz do smażenianatka pietruszkiWątróbkę wypłukać i osączyć. Mąkę wymieszać z solą pieprzem do smaku i majerankiem.Jabłko pokroić na plasterki, wyciąć gniazda nasienne, cebulę i pieczarki pokroić również na plasterki. Na patelni rozgrzać tłuszcz wrzucić posiekany czosnek i cebulę, po kilku minutach pieczarki i jabłko, smażyć ostrożnie mieszając . Pod k oniec doprawić solą pieprzem, majerankiem i bazylią. przykryć i odstawić. Na drugiej patelni rozgrzać tłuszcz i układać panierowaną w mące z przyprawami wątróbkę. Smażyć na wolnym ogniu z obu stron a pod koniec ogień zwiększyć i szybko przyrumienić .Ułożyć w jednej głębokiej misce razem z podduszonymi jabłkami i pieczarkami na cebulce.Posypać natką pietruszki.