Wykonanie
4
jajka3/4 szkl
cukru1 łyżeczka
proszku do pieczenia1,5 szkl
mąki0 , 5 kostki Kasi3 łyżki
kakao na masę0 , 5 kostki Kasi1
budyń kokosowy1 szkl
mleka0,5 szkl
cukru na polewę3/4 szkl
cukru2 łyżki
kakao1/4 kostki Kasi
wodadodatkowo do przekładania
dżemJajka ubić z
cukrem. Dodać
mąkę, rozpuszczoną
Kasię i
proszek do pieczenia, i
kakao.Dobrze wszystko zmiksować. Wyłożyć ciasto do wysmarowanej formy i piec ok 1 godzinę w temp 180st
Budyń ugotować na szklance
mleka, przykryć szczelnie folią by nie zrobiła się skórka i wystudzić.
Margarynę utrzeć z
cukrem, dodać po łyżce
budyń.Ciasto przekroić na 3 placki, można nasączyć ponczem. (
woda cukier alkohol i
sok z cytryny)Smarować masą i
dżemem.Na polewę
cukier z
wodą (
wody tylko tyle by zanurzyć
cukier) gotować do
nitki, dodać
kakao i
margarynę. Potrzymać na ogniu tylko do rozpuszczenia. Zdjąć z ognia i mieszać aż do przestygnięcia i lekkiego zgęstnienia. Polać ciasto. Udekorować pozostałą masą.