Wykonanie
Szukasz nietuzinkowego i idealnego połączenia smaków? To przepis dla Ciebie. Obłędnie aromatyczna
tarta tatin z węgierkami, podana z bałtyckim porterem.Połączenie smaków, które zadowoli każde podniebienie.Danie jest dość proste w wykonaniu i nie wymaga żadnych nadzwyczajnych umiejętności.
SKŁADNIKI:- 300 g węgierek-
masło 1/3 kostki-
cukier brązowy-
przyprawy korzenne- 1
jajo- łyżka lodowatej
wody- porter bałtyckiNaczynie do tarty wysmaruj
masłem, ułoż
śliwki posyp
cukrem i
przyprawami.Z pozostałych składników zagnieć ciasto. Rozwałkuj na blat i przykryj nim
owoce.Całość piecz 30 min w temp. 165 stopni C.Po wyjęciu z pieca ciasto od razu odwróć do góry dnem.Podawaj jeszcze ciepłe z porterem bałtyckim!
Przepis zgłoszony do konkursu: