Wykonanie
Dla mnie to świetna propozycja na II śniadanie. Zabieram ją do pracy i nie muszę zastanawiać się nad zjedzeniem "byle czego". Przepis podpatrzony od Kaszomanii, ale dostosowany do mojego gustu.Ta
sałatka to samo zdrowie. Warto pamiętać, że
kasza jaglana jest źródłem witamin z grupy B,
natka pietruszki zawiera dużo żelaza a
granat ogromną ilość przeciwutleniaczy.Składniki:1
granat1 szklanka
kaszy jaglanejpęczek
natki pietruszkikilka listków
mięty i
melisy1 mała
cebulka czerwonasok z cytryny i skórka otarta z jednej
cytryny3 łyżki
oliwy z oliweksól,
pieprz,
płatki chilli2 łyżki
mioduWykonanie:
Kaszę jaglaną gotuję na sypko.
Granata obieram i pozostawiam same ziarenka. Siekam
natkę pietruszki,
miętę,
melisę i
cebulkę. Doprawiam
oliwą,
solą,
pieprzem i
płatkami chilli. W razie potrzeby dodaję
miód. Mi osobiście propozycja z samą
solą i
pieprzem wydaje się zbyt mdła, więc ze swojej strony dodałam
chilli i
miód, które nadają
sałatce wyrazistości.