Wykonanie
Za oknem końcówka lipca. Jest szaro i ponuro. W
sumie to nawet dobrze, przynajmniej nie jest mi aż tak smutno, że muszę siedzieć w domu i nie
mogę nic robić. No ok, z tym nic nierobieniem to trochę oszukuje, ale nadal nie
mogę nadwyrężać lewej ręki, żeby szwy nie pękły. Dobrze, że jedną ręką też można przygotowywać różne pyszności - wymaga to co prawda więcej czasu i więcej wysiłku ( i czasem kogoś do pomocy). Dziś zrobiliśmy proteinowe batony, będą idealne na potreningowe przekąski. Mam nadzieję, że już niedługo
będę mogła wrócić do treningów :) Na razie przetestuję batony :)przepis na 6 batonów
200ml
mleka roślinnego30g odżywki
białkowej o smaku
kokosowym50g
wiórków kokosowychszklanka
płatków owsianych100g
jagódlaska waniliiDo rondla przelej
mleko, dodaj odżywkę
białkową i
wiórki kokosowe, zagotuj. Następnie wyłącz ogień i dodaj
płatki owsiane. Całość dokładnie wymieszaj. Keksówkę wyłóż papierem do pieczenia. Wyłóż do niej połowę masy, wyrównaj wierzch, a następnie wyłóż
jagody i pozostałą część masy. Piecz ok. 30 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu odstaw do przestygnięcia, a następnie pokrój w prostokąty.Smacznego :)