Wykonanie
Pieczona owsianka kokosowa z
czekoladą i
orzechami. Dzień dobry kochani, dzisiaj zapraszam was na moje ukochane śniadanie, owsiankę. Przygotowuję ją w różnej formie i bardzo lubimy pieczoną, jest naprawdę przepyszna. Do owsianki dodałam białą proteinową
czekoladę Nutlove Coco Crunch, mówię wam jaka ona jest pyszna. Ta
czekolada zawiera aż 24 g
białka w 100 g i jest słodzona erytrytolem.
Biała czekolada z
kokosem i
migdałami, rewelacyjna w smaku, wytwarzana w tradycyjny, ręczny sposób. Koniecznie musicie ją spróbować, to zdrowy sposób na coś słodkiego i pysznego.
Czekoladę Nutlove Coco Crunch możecie kupić w sklepie SFD, z moim kodem MANIUSIA10 macie -10% zniżki na całe zakupy.Składniki:- 180 g
płatków owsianych- 380 g
napoju ryżowo-
kokosowego lub
mleka- 50 g odżywki
białkowej- 1 łyżeczka
proszku do pieczenia- 30 g
wiórków kokosowych- 2 łyżeczki erytrytolu- kilka
orzechów pekan- 40 g
czekolady NutLove Coco Crunch SFDDo miski wsypujemy
płatki owsiane. Wlewamy
napój ryżowo-
kokosowy lub
mleko i mieszamy.Dodajemy odżywkę
białkową,
proszek do pieczenia,
wiórki kokosowe, erytrytol, mieszamy.
Czekoladę kroimy na kawałki i połowę dodajemy do
płatków.Masę wykładamy do naczynia do pieczenia, ja użyłam formy do tarty. Na wierzchu układamy
orzechy pekan i pozostałą część
czekolady.Owsiankę pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 20 minut.Podajemy ciepłą lub na zimno, można dodać
jogurt naturalny i posypać
cynamonem. Porcja dla 4 osób.