ßßß
Składniki:10 dużych pieczarekszczypiorek3 plasterki boczku gotowanegołyżka majonezu5 jajeksól i pieprz do smakuPrzygotowanie:Jajka gotujemy na twardo i pozostawiamy do ostygnięcia. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni.Pieczarki myjemy, obieramy i pozbywamy się z nich ogonków, solimy delikatnie z każdej strony, układamy na blasze otwartą stroną do góry i pieczemy przez 10 minut. Ostygnięte jajka obieramy i dokładnie blendujemy, boczek kroimy na małą kosteczkę a szczypiorek siekamy. Wszystko ze sobą mieszamy, dodajemy łyżkę majonezu, sól i pieprz do smaku, jeszcze raz mieszamy i wkładamy gotową pastę do lodówki. Pieczarki po 10 minutach wyjmujemy z piekarnika, przekręcamy je ostrożnie żeby się nie oparzyć i pieczemy jeszcze przez 7 minut, następnie zostawiamy do ostygnięcia. Gdy pieczarki ostygną nadziewamy je pastą jajeczną i gotowe ;)













