Wykonanie
Kochani, przepraszam Was bardzo za tak długą przerwę, niestety nie miałam na to możliwości ;) Ale spokojnie, mam już kilka przepisów czekających na publikację ;) Dzisiaj podzielę się z
Wami przepisem na wytrawne babeczki, do których idealnie pasuje
sos czosnkowy ;)
Składniki:300 g
świeżego szpinaku2 średnie
pomidory350 g
mąki 400 g startych
pieczarek 50 g
startego sera mozzarella2 łyżeczki
proszku do pieczenia 2
jajka 250 ml
mleka 125 ml
oleju2 ząbki
czosnkusól i
pieprz do smakuPrzygotowanie:
Szpinak z wyciśniętym przez praskę
czosnkiem smażymy na
maśle, wrzucamy do tego pokrojone w kosteczkę
pomidory i smażymy około 7 minut.
Pieczarki dusimy na patelni, następnie dodajemy do nich
szpinak i
pomidory, wszystko smażymy jeszcze przez 5 minut, odcedzamy i pozostawiamy do ostygnięcia. W międzyczasie przygotowujemy ciasto w misce mieszając ze sobą
mąkę mleko,
olej,
proszek do pieczenia oraz
ser mozzarella. Dodajemy składniki na farsz, dokładnie mieszamy łyżką i wykładamy do formy na muffiny. Piekarnik nagrzewamy do 190 stopni, babeczki pieczemy 30 minut.