ßßß Cookit - przepis na Brownies z cukinią, masłem migdałowym bez mąki

Brownies z cukinią, masłem migdałowym bez mąki

nazwa

Wykonanie

Najlepsze brownies jakie do tej pory jadłam. Przepyszne, mokre, zdrowe, cudownie pachnące z dużą ilością orzechów i lekką nutą pomarańczy. Przepis z TEGO bloga.
Składniki :
1 szklanka naturalnego masła migdałowego
1 i 1/2 szklanki cukinii startej na dużych oczkach
1/2 szklanki syropu klonowego ( użyłam płynnego miodu )
1/3 szklanki gorzkiego kakao
1 jajo
1 łyżeczka ekstraktu wanilioweo ( u mnie pomarańczowy )
1 łyżeczka ekstraktu klonowego ( można zastąpić waniliowym - pominęłam )
1 łyżeczka cynamonu
1 łyżeczka sody
1 szklanka posiekanych orzechów pekan ( u mnie orzechy włoskie)
szczypta soli
skórka otarta z jednej dużej pomarańczy ( można pominąć ale polecam dodać )
Wszystkie składniki oprócz orzechów miksujemy tylko do połączenia składników. Dodajemy orzechy, mieszamy za pomocą łyżki. Masę przekładamy do formy 20x20 cm ( u mnie 21,5x21,5 cm )wyłożonej papierem do pieczenia.
Pieczemy w 175°C przez 30-35 minut lub do suchego patyczka ( piekłam 45 minut ).
Smacznego :)
Źródło:http://kuchennefascynacje.blox.pl/2013/10/Brownies-z-cukinia-maslem-migdalowym-bez-maki.html