Wykonanie
Mocno
czekoladowe, ciężkie, mokre, z dodatkiem
jabłka. Dwa dni i po placku....zjedzony :) Przepisz tej stonki.
Składniki :160 g
czekolady28 g
masła56 g
migdałów lub
orzechów włoskich ( u mnie
migdały )70 g
cukru4
jajkaszczypta
soli1-2 średnie
jabłkaDo rondla wkładamy
masło i
czekoladę, roztapiamy na małym ogniu. Można to zrobić też w mikrofali. Odstawiamy na chwilę, wsypujemy
cukier i
sól, mieszamy ( ja od razu wsypałam, żeby lepiej się rozpuścił ). Odstawiamy do ostygnięcia, nie musi być zimna na tyle tylko by można było dodać
jaja. W malakserze miksujemy
orzechy lub
migdały. Nie koniecznie na pył chociaż jak ktoś woli to można. Ja zmiksowałam na grubość
bułki tartej i
migdały były wyczuwalne podczas jedzenia ale nie przeszkadzało to wogóle. Zmielone dodajemy do przestudzonej
czekolady, mieszamy. Następnie dodajemy po jednym
jajku szybko mieszając - użyłam miksera.Masę przekładamy do formy o wymiarach 28 x 18 cm wyłożonej papierem do pieczenia. na wierzchu układamy drobno pokrojone
jabłka delikatnie je dociskając.Pieczemy w 175°C przez 35 minut
Smacznego :)