Wykonanie
Na wstępie od razu przepraszam Was za moją zmniejszoną aktywnośc w ostatnich dniach na waszych blogach. Nie najlepiej ostatnio się czuję i mało czasu spędzam przed komputerem. Teraz moim najlepszym miejscem jest kanapa i kocyk :) Ale jak tylko mi przejdzie obiecuję nadrobić zaległości :)Dziś zupa idealna na nadchodzącą zimę, pożywna, rozgrzewająca. Przepis Rachel Allen z programu " Ulubione potrawy Rachel "
Składniki :pętko chorizopuszka
białej fasolioliwamarchewziemniakcebula2 ząbki
czosnku2
pory ( białe części, u mnie 1 większy )750 ml
bulionusól,
pieprznatka pietruszkiOliwę rozgrzewamy w rondlu ( ok łyżki ).
Marchew,
ziemniaka i
cebulę kroimy w kostkę.
Pora w krążki lub pół krążki.
Ziemniaki,
cebulę,
marchew wrzucamy na rozgrzaną
oliwę. Zcieramy
czosnek, dodajemy, mieszamy. Kolejno dokładamy
pora. W miarę potrzeb dolewamy
oliwę, warzywa nie mogą być suche. Chwilkę podsmażamy.Chorizo kroimy w plastry, dorzucamy do garnka. Przykrywamy, dusimy 10minut na wolnym ogniu. Po tym czasie dolewamy
bulion i odsączona
fasolę. Całość zagotowujemy. Gotujemy 5 minut. Doprawiamy według potrzeb
solą i
pieprzem, posypujemy
natką pietruszki.Smacznego :)