Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
fasola biała 1 puszka
marchewka 1 sztuk
por 1 sztuk
cebula 1 sztuk
ziemniaki 3 sztuk
pomidory 2 sztukłazanki 100 gramów
masło 2 łyżek stołowych
oliwa 1 łyżek stołowych
natka pietruszki 1 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Oczyszczoną
marchewkę pokroić w kostkę, a
ziemniaki i
pora na plasterki,
cebulę w piórka. Na rozgrzane w garnku
masło i
oliwę wrzucić
cebulę i
pora, dodać
marchewkę oraz
ziemniaki i podsmażyć. Zalać litrem
wody i gotować 35 minut. Ugotować łazanki (8 minut) i zahartować zimną
wodą. Sparzone
pomidory obrać, usunąć pestki i pokroić na kawałki.
Fasolę osączyć. Do zupy dodać
pomidory i
fasolę, doprawić do smaku
sola oraz
pieprzem. Wrzucić łazanki, wymieszać i podgrzać. Podawać posypane posiekaną
natką.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia WłoskaPotrawy z
MakaronemZupyZupy weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: