Nie macie czasu na gotowanie to ten wariant zapiekanki jest z pewnością dla Was. Mimo, że nie wychodzi duża to 2 osoby dobrze się najadły. Jeśli jesteście łasuchami zróbcie z podwójnej porcji :) Przepis lekko zmodyfikowałam i zmieniłam nazwe ale podpatrzony na blogu Brulion z przepisami .Składniki : ( na 1-2 osoby )około 15 dag wędzonego boczkuokoło 200-250 g ciasta francuskiego1 spora cebulaokoło 150 g pieczarek2 garscie startego żółtego sera3-4 łyżki śmietanygałka muszkatołowa, pieprzKeksówkę o długości 20 cm wykładamy papierem do pieczenia. Boczek i cebulę kroimy w kostkę, pieczarki w plastry, podsmażamy. Doprawiamy gałką, pieprzem. Ciasto francuskie wykładamy w formie. Smarujemy śmietaną. Rozkładamy boczek, pieczarki i cebulę. Posypujemy serem.Pieczemy w temp. 180°C przez 15-25 minut.Smacznego :)