ßßß Cookit - przepis na Śledzie w śmietanie

Śledzie w śmietanie

nazwa

Wykonanie

Na świąteczny stół :)
Składniki
5-6 matiasów
4 cebule
200 g gęstej śmietany
2 łyżki majonezu
sól, pieprz
zalewa:
1/2 szklanki octu
2 szklanki wody
2 liście laurowe
1 ziele angielskie
10 ziarenek pieprzu
Sposób przygotowania
Składniki zalewy zagotować i wystudzić. Cebule pokroić drobno. Śledzie pokroić na mniejsze kawałki i przekładać z połową cebuli warstwami w litrowym słoiku. Zalać wystudzoną zalewą, zakręcić i odstawić do lodówki na przynajmniej 12 godzin.
Śledzie i cebulą osączyć z zalewy, dodać resztę cebuli, śmietanę i majonez. Doprawić i wymieszać. Odsatwić do lodówki do przegryzienia. Smacznego :)
Łączna liczba wyświetleń
Darmowy Hosting CBA.PL
Źródło:http://czarrnaodkuchni.cba.pl/sledzie_w_smietanie.htm