ßßß Cookit - przepis na Prawdziwki marynowane w zalewie octowej

Prawdziwki marynowane w zalewie octowej

nazwa

Wykonanie

Blog > Komentarze do wpisu
« Tarta z serkiem na zimno i ...
Pączki serduszka »
Mamy sezon grzybowy jak widać . Praca wre , wróciłam z lasu i zabrałam zaraz się do czyszczenia. Dziś tylko prawdziwki i kozaki więc łebki pójdą do marynowania, a resztę do sosu :)
Składniki na zalewę:
3 szklanki wody,
1 szklanka octu 10%,
2 łyżeczki soli,
3 łyżeczki cukru,
10 ziaren pieprzu,
6 ziarenek ziela angielskiego,
4 liście laurowych,
cebula pokrojona w krążki
Wykonanie zalewy:
Do garnka wlewamy wodę , dodajemy ocet i wstawiamy na gaz.Wsypujemy cukier i sól .Obieramy cebule i kroimy w talarki .Dodajemy ziele angielskie, liść laurowy i pieprz w ziarnkach . Zalewę gotujemy 15 minut.
Grzyby:
Grzyby czyścimy , twarde małe łebki idą na zalewę . Gotujemy grzyby koło 20 minut ( wsypujemy łyżkę soli , podczas gotowania zbieramy szum ). Ugotowane grzyby przepłukujemy wodą zimną i wkładamy odsączone do małych słoiczków. Zalewamy przygotowana zalewą , aby grzyby były całkiem zakryte. Słoiki zakręcamy i pasteryzujemy około 20 minut.
wtorek, 29 września 2015, rozowakuchnia
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .
O mnie
Joanna Gralik
Jestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.
Kontakt do mnie [email protected]
Tweety na temat @GralikJoanna
Odwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.
Pisz blog
zamów newsletter
Źródło:http://rozowakuchnia.blox.pl/2015/09/Prawdziwki-marynowane-w-zalewie-octowej.html