Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu«
Tarta z
serkiem na zimno i ...Pączki serduszka »Mamy sezon
grzybowy jak widać . Praca wre , wróciłam z lasu i zabrałam zaraz się do czyszczenia. Dziś tylko
prawdziwki i kozaki więc łebki pójdą do marynowania, a resztę do sosu :)Składniki na zalewę:3 szklanki
wody,1 szklanka
octu 10%,2 łyżeczki
soli,3 łyżeczki
cukru,10 ziaren
pieprzu,6 ziarenek
ziela angielskiego,4
liście laurowych,
cebula pokrojona w krążkiWykonanie zalewy:Do garnka wlewamy
wodę , dodajemy
ocet i wstawiamy na gaz.Wsypujemy
cukier i
sól .Obieramy
cebule i kroimy w talarki .Dodajemy
ziele angielskie,
liść laurowy i
pieprz w ziarnkach . Zalewę gotujemy 15 minut.
Grzyby:
Grzyby czyścimy , twarde małe łebki idą na zalewę . Gotujemy
grzyby koło 20 minut ( wsypujemy łyżkę
soli , podczas gotowania zbieramy szum ). Ugotowane
grzyby przepłukujemy
wodą zimną i wkładamy odsączone do małych słoiczków. Zalewamy przygotowana zalewą , aby
grzyby były całkiem zakryte. Słoiki zakręcamy i pasteryzujemy około 20 minut.
wtorek, 29 września 2015, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .O mnie
Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter