ßßß Cookit - przepis na Cebula marynowana w occie do słoików na zimę

Cebula marynowana w occie do słoików na zimę

nazwa

Wykonanie

Marynowana cebula ma wyrazisty smak, który dodaje charakteru niejednej potrawie. Dodatek czerwonej cebuli o intensywnym kolorze sprawia, że danie od razu chce się jeść. Tak przygotowana cebula idealnie pasuje do sałatek, kanapek, rozmaitych przystawek.
Składniki
½ kg cebuli ( pół na pół z czerwoną),
2 łyżki soli,
¼ szklanki octu na 3/4 szklanki wody
ziele angielskie,
pieprz ziarnisty,
liść laurowy.
Wykonanie:
Cebulę obrać, pokroić w talarki i włożyć do garnka z osoloną wodą i pozostawić na noc. Następnie odlać, przelać zimną przegotowaną wodą. Po chwili włożyć do wyparzonych słoików przekładając przyprawami. Zalać gorącą zalewą z wody i octu. Pasteryzować około 15 minut.
Źródło:http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com/2015/07/cebula-marynowana-w-occie-do-soikow-na.html