Wykonanie
Tym razem z piekarnikaSkładniki1
polędwica wieprzowamarynata:1 łyżka
masła3 ząbki
czosnkuskórka z 1/2
cytrynysok z 1/2
cytryny3-4 łyżki
oliwypieprz młotkowany z
kolendrą1 łyżka
miodu1/2 łyżeczki
suszonych pomidorów1 papryczka kajeńskaSposób przygotowaniaSkładniki marynaty dokładnie wymieszać.
Mięso zalać marynatą i odstawić na noc do lodówki. Polędwiczkę w marynacie ułożyć na folii aluminiowej i zawinąć. Wstawić na 25 minut do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Po wyjęciu z piekarnika odłożyć
mięso na kilka minut, a następnie pokroić w plasterki i oprószyć
solą. Podawać z ulubionymi dodatkami. U mnie z pieczonymi ziemniaczkami. Smacznego :)Łączna liczba wyświetleńDarmowy Hosting CBA.PL