ßßß
Cookit - przepis na Łączna liczba wyświetleń
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Łączna liczba wyświetleń
Składniki
Czekolada
Mleko
Mąka
Jajko
Cukier
Proszek do pieczenia
Kakao
Kawa rozpuszczalna
Budyń waniliowy
Śmietana kremówka
Cukier puder
Cukier waniliowy
Żelatyna
Konfitura wiśniowa
Wykonanie
Pyszne ciasto, w którym łączy się intensywny smak
czekolady
, cierpkość
wiśni
i delikatność śmietanowej masy.Składnikiciasto:1 tabliczka
czekolady mlecznej
50 ml
mleka
10 dkg
mąki
3
jajka
1/2 szklanki
cukru
kryształu1,5 łyżeczki
proszku do pieczenia
2 łyżki
kakao
2 łyżki
kawy rozpuszczalnej
masa:400 ml
mleka
1
budyń waniliowy
+ 2 łyżki
cukru
1
śmietana 30%
(330ml)1 łyżka
cukru pudru
+
cukier waniliowy
3 łyżeczki
żelatyny
+ 1/3 szklanki
mleka
dodatkowo:1 słoik
konfitury wiśniowej
(250 ml)do dekoracji:1 łyżeczka
kakao
3 kwadraciki
czekolady
Sposób przygotowania
Czekoladę
z
mlekiem
rozpuścić na parze. Przestudzić. Całe
jaja
ubić z
cukrem
, wymieszać z
mąką
,
proszkiem do pieczenia
,
kakao
i
kawą
. Na końcu dodać rozpuszczoną
czekoladę
. Ciasto wylać na wyłożoną papierem blaszkę 20x35 cm. Piec 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Wystudzić.
Żelatynę
wsypać do gorącego
mleka
i mieszać do rozpuszczenia.
Budyń
ugotować i gorący wymieszać z
żelatyną
, wystudzić.
Śmietanę
ubić z
cukrem
i
cukrem waniliowym
. Zmiksować z
budyniem
. Masę rozsmarować na cieście. Posypać zmielona
czekolada
i
kakao
. Schłodzić. Smacznego :)Darmowy Hosting CBA.PL
Źródło:
http://czarrnaodkuchni.cba.pl/czekoladowiec.htm
Przepisy powiązane
NIEBIAŃSKA ROZKOSZ
Wielkanocne Cupcakes
Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i kakao.
Ciasto marmurkowe
babeczki z budyniem
Składniki powiązane (0)