Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu«
Kiełbasa myśliwska z
dziczyznyBoczek solony po mojemu »
Salceson Ozorkowy Arkadiusza
Składniki:- 1kg
ozorków wieprzowych- 5 szt
golonek wieprzowych- 1kg
serc wieprzowych- 1,5 kg
boczku lub podgardla-
Czosnek-
Ziele angielskie mielone-
Pieprz-
Sól-
Majeranek-
Kminek mielony- Krew (może być suszona)Nasze
mięsko gotujemy na lekkim ogniu tak długo aż odejdzie od kości.
Golonka obieramy ze skórki
mięso kroimy w kostkę skórki w paski lub kostkę, resztę skórek mielimy na drobnym sitku,
boczek i podgardle też, ozorki i
serca kroimy w kostkę . Wszystko ładnie mieszamy dodajemy
przyprawy i krew wlewamy
wywar po golonkach, pakujemy w kątnice mocno wiążemy koniec, parzymy 2 godziny w temper 75 stopni, bardzo uważamy aby nam kątnice nie pękły (czasem się zdarza)podczas parzenia, studzimy zimną
wodą przez 10 minut następnie odstawiamy do lodówki na noc, rano jak znalazł na śniadankowtorek, 03 marca 2015, beiotpoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »TrackBackKomentarzeOstatnie wpisy
Mielonka z
dziczyzny – ...Peklowanie zalewowePeklowanie suche, solenie
Polędwiczki z warchlaka
Polędwica i
szynka z jeleniaChlebek orkiszowy WiesławaMój prezent gwiazdkowy 2015Pasztet myśliwegoRosół z
kaczkiDzika
kaczka wędzona_________________________ ____________________________________________________ __________________________ Licznik gości ____________________________ On-
line: _________________________Smaczne Zdrowe Wyroby DomoweWypromuj również swoją stronę ____________________________________________________ __________________________ __________________________ __________________________ __________________________ Zdjęcia i teksty na tej stronie są mojego autorstwa i zabrania się ich kopiowania, powielania i wykorzystywania do celów komercyjnych bez mojej zgody!!! Wykorzystanie przepisów oraz instrukcji mojego autorstwa znajdujących się na tym blogu w celach komercyjnych wymaga zgody autora!!!design by SenTineL
Wood.nPisz blog
zamów newsletter