Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Mój
chleb na zakwasiePancetta naturale rotolo ... »
Salceson z
dziczyznąSkładniki:- ośrodek z dzika,- ośrodek z jelenia,-
golonki wieprzowe 2 szt,- skórki wieprzowe ok 1kg-
ozory wieprzowe 4szt,- ścinki
mięsa z dzika i jelenia ok 1kg.-
pieprz 1,5g/kg,-
majeranek wg. smaku,-
czosnek wg. smaku,-
jałowiec 0,5g/kg,-
kolendra 0,3g/kg,- żołądki wieprzowe,- peklosól 18g/kg,-
sól 18g/kg,Płuca pokroić w kostkę i zasolić 18g
soli na kg.
Skórki zasolić jw.
Pozostałe
mięso zapeklowaćna sucho 48h peklosolą
Płuca sparzyć. Następnie wszystkie rodzaje
mięsa gotować do stanu miękkości.
Po ostudzeniu pokroić i zemleć. Płuca i skórki na sitku 3mm, a pozostałe
mięso pokroić.
Dodać
przyprawy oraz
wodę z parzenia w ilości takiej aby otrzymać klejąca masę, którą należy dokładnie wymieszać.
Umyć żołądki wieprzowe i napełnić ścisło farszem. Następnie zawiązać przędzą.
Parzyć w wodzie o temp ok. 75-78 stopni do osiągnięcia wewnątrz temp. ok 72 stopnie.
Następnie sprasować na pod naciskiem i wystudzić.Smacznegoponiedziałek, 07 marca 2011, beiotpoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »TrackBackKomentarzeOstatnie wpisy
Mielonka z
dziczyzny – ...Peklowanie zalewowePeklowanie suche, solenie
Polędwiczki z warchlaka
Polędwica i
szynka z jeleniaChlebek orkiszowy WiesławaMój prezent gwiazdkowy 2015Pasztet myśliwegoRosół z
kaczkiDzika
kaczka wędzona_________________________ ____________________________________________________ __________________________ Licznik gości ____________________________ On-
line: _________________________Smaczne Zdrowe Wyroby DomoweWypromuj również swoją stronę ____________________________________________________ __________________________ __________________________ __________________________ __________________________ Zdjęcia i teksty na tej stronie są mojego autorstwa i zabrania się ich kopiowania, powielania i wykorzystywania do celów komercyjnych bez mojej zgody!!! Wykorzystanie przepisów oraz instrukcji mojego autorstwa znajdujących się na tym blogu w celach komercyjnych wymaga zgody autora!!!design by SenTineL
Wood.nPisz blog
zamów newsletter