ßßß
Składniki:- ośrodek z dzika,- ośrodek z jelenia,- golonki wieprzowe 2 szt,- skórki wieprzowe ok 1kg- ozory wieprzowe 4szt,- ścinki mięsa z dzika i jelenia ok 1kg.- pieprz 1,5g/kg,- majeranek wg. smaku,- czosnek wg. smaku,- jałowiec 0,5g/kg,- kolendra 0,3g/kg,- żołądki wieprzowe,- peklosól 18g/kg,- sól 18g/kg,Płuca pokroić w kostkę i zasolić 18g soli na kg.
Skórki zasolić jw.
Pozostałe mięso zapeklowaćna sucho 48h peklosolą
Płuca sparzyć. Następnie wszystkie rodzaje mięsa gotować do stanu miękkości.
Po ostudzeniu pokroić i zemleć. Płuca i skórki na sitku 3mm, a pozostałe mięso pokroić.
Dodać przyprawy oraz wodę z parzenia w ilości takiej aby otrzymać klejąca masę, którą należy dokładnie wymieszać.
Umyć żołądki wieprzowe i napełnić ścisło farszem. Następnie zawiązać przędzą.
Parzyć w wodzie o temp ok. 75-78 stopni do osiągnięcia wewnątrz temp. ok 72 stopnie.
Następnie sprasować na pod naciskiem i wystudzić.Smacznegoponiedziałek, 07 marca 2011, beiotpoleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »TrackBackKomentarzeOstatnie wpisyMielonka z dziczyzny – ...Peklowanie zalewowePeklowanie suche, soleniePolędwiczki z warchlakaPolędwica i szynka z jeleniaChlebek orkiszowy WiesławaMój prezent gwiazdkowy 2015Pasztet myśliwegoRosół z kaczkiDzika kaczka wędzona_________________________ ____________________________________________________ __________________________ Licznik gości ____________________________ On-line: _________________________Smaczne Zdrowe Wyroby DomoweWypromuj również swoją stronę ____________________________________________________ __________________________ __________________________ __________________________ __________________________ Zdjęcia i teksty na tej stronie są mojego autorstwa i zabrania się ich kopiowania, powielania i wykorzystywania do celów komercyjnych bez mojej zgody!!! Wykorzystanie przepisów oraz instrukcji mojego autorstwa znajdujących się na tym blogu w celach komercyjnych wymaga zgody autora!!!design by SenTineL Wood.nPisz blogzamów newsletter