Makaron ze szpinakiem i fetą należy do dań bardzo prostych i szybkich w przygotowaniu. Idealny pomysł na błyskawiczny oraz zdrowy obiad. Szpinak w połączeniu z fetą tworzy wyjątkowy smak i z pewnością niejednej osobie przypadnie do gustu.ok. 400 g makaronu200 g sera fetaduża cebula4 ząbki czosnku400 g rozdrobnionego szpinaku(może być mrożony)gałka muszkatołowasólpieprzok. 2 łyżki masłaMakaron gotujemy al dente.Cebulę kroimy w kostkę i smażymy na maśle. Dodajemy drobno pokrojony czosnek i dalej podsmażamy do zezłocenia. Dodajemy szpinak (mrożony - wcześniej rozmrozić) i razem gotujemy do momentu odparowania ewentualnej wody. Dodajemy po szczypcie przypraw.Fetę kroimy w kosteczkę.Makaron przekładamy na talerze, wykładamy porcje szpinaku i posypujemy fetą.