Muszelki nadziewane szpinakiem i serem feta o dość intensywnym czosnkowym smaku. Obecność sera feta eliminuje konieczność dodatkowego doprawiania potrawy solą, więc jedyną używaną przyprawą jest pieprz.Składniki:- makaron muszle- opakowanie szpinaku (ja użyłam w liściach)- pieprz- opakowanie sera feta- łyżka masła- 3 ząbki czosnkuPrzygotowanie:Muszle ugotować al'dente. Rozłożyć je pojedynczo na talerzu, aby zapobiec sklejaniu. Na łyżce masła podsmażyć szpinak (mrożony podsmażać do momentu odparowania wody), pod koniec dodać wciśnięty czosnek. Ser feta pokroić w drobną kostkę, dodać do szpinaku i wymieszać. Przyprawić pieprzem. Nadziewać muszle makaronowe farszem szpinakowo-serowym, układać na blaszce i zapiec w piekarniku w temperaturze 180 stopni około 10 minut.