Wykonanie
Po pierwsze ciasto - zrobiłam je w najprostszy możliwy sposób -
białka z 5
jajek na sztywno, do ubitych
żółtka i
sól, wylewam na formę do pieczenia i piekę jak
biszkopt około 15 minut.Po drugie - nadzienie:-
szpinak (może by mrożony)-
feta(najlepiej z tych miękkich, np. Favita)-
czosnek - DUŻO-
pieprz-
masło do smażenia
Czosnek delikatnie podsmażamy na
maśle - raczej nadajemy
masłu smak
czosnku, na to wysypujemy
szpinak,kiedy się poddusi 10 minut, cała
feta ląduje na patelni a my rozgniatamy ją widelcem.
Pieprzu do smaku.Na omlet rozkładamy masę
fetowo-szpinakow ą, zwijamy jak roladę. Pokrojoną można podgrzać posypując
serem żółtym albo z
sosem pieczarkowym.Smacznego!