Wykonanie
            


Takie Babeczki to alternatywa dla osób na diecie nisko-tłuszczowej. 
Drożdżowe ciasto i ulubiona 
konfitura idealnie ze sobą współgrają a przy tym nie łamią zasad diety. Oczywiście 
cukru możemy dodać według uznania, mniej lub więcej. Rodzaj 
konfitury również dobieramy według naszych potrzeb.Mimo, że do najbardziej zjawiskowych wypieków one nie należą są na tyle smaczne i proste w wykonaniu, że warto się na nie skusić.

400 g 
mąki100 g 
masła200 ml 
mleka2 
jajka40 g 
drożdży90 g 
cukruodrobina 
solicukier puderdowolna 
konfituraBabeczki 
Drożdżowe - Sposób przygotowania:Do ciepłego (nie wrzącego) 
mleka wrzucamy 
drożdże, 2 łyżki 
mąki oraz 
cukier. Dokładnie mieszamy i pozostawiamy na 10 minut.

Po tym czasie wbijamy 
jajka, ciągle miksując wlewamy roztopione 
masło, a następnie powoli dodajemy 
mąkę i 
sól. Ciasto nalewamy do 1/3 długości foremek obsypanych 
mąką i na każdą z nich wykładamy ok. łyżeczkę dowolnej 
konfitury. Odstawiamy na ok. 30-40 minut do wyrośnięcia.Pieczemy w 175 °C ok. 20 minut.Ostudzone babeczki oprószamy 
cukrem pudrem.


