Wykonanie
            Składniki24 sztuki300 ml ciepłego 
mleka2 łyżki 
cukru pudru55 g miękkiego 
masła w temperaturze pokojowej2 łyżeczki suchych 
drożdży instant1 
jajko2 łyżeczki 
soli500 g 
mąkiroztopione 
masłoPrzygotowanieW dużej misce wymieszać 
mleko z 
cukrem, miękkim 
masłem i 
drożdżami. Odstawić na 15 minut.Dodać 
jajko i 
sól, wymieszać z przesianą 
mąką. Wyrabiać ciasto przez 10 - 15 minut, aż będzie gładkie i elastyczne. W razie potrzeby dodać trochę 
mąki.Przykryć kilkakrotnie złożoną ściereczką i odstawić do wyrośnięcia na 1 i 1/2 godziny. Formy wysmarować roztopionym 
masłem.Uderzyć pięścią w ciasto, podzielić na 2 części . Jedną część podzielić na dalsze 2 równe połówki. Każdą wyrolować dłońmi formując wałeczki o długości 35 cm. Wałeczki pokroić na 18 kawałków i uformować z nich kuleczki. Wkładać po 3 kuleczki do każdego wgłębienia formy na muffiny. Drugą część ciasta odłożyć do lodówki i powtórzyć wyrastanie oraz pieczenie, chyba, że mamy drugą formę na muffiny.Piekarnik nagrzać do 200 stopni. Bułeczki posmarować roztopionym 
masłem. Piec przez 20 minut na złoty kolor.