ßßß
 
            
         Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 10(z pieczeniem / smażeniem): 110 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomleko 250 mililitrówcukier 60 gramówdrożdże 50 gramówjajka 1 sztukmąka 500 gramówmasło 100 gramówsok z cytryny 2 łyżek stołowychmarcepan 175 gramówsól 1 szczyptacukier puder 150 gramówmasa makowa 400 gramówWykonanie:Drożdże rozprowadzić w lekko podgrzanym mleku i połączyć z przesianą mąką, cukrem, masłem, solą oraz jajkiem. Całość zagnieść na gładkie ciasto. Przykryć i odstawić na 45 minut w ciepłe miejsce.Starty na tarce marcepan zagnieść z masą makową. Ciasto rozwałkować na prostokąt (35x40cm), na posypanej mąką stolnicy. Masą makową posmarować równomiernie placek i zrolować, zaczynając od dłuższego boku. rulon przeciąć wzdłuż na pół i z obu części zapleść warkocz.Przełożyć strudel na blachę wyścieloną papierem do pieczenia. Piec ok. 60 minut w 180 stopniach. Na 20 minut przed końcem pieczenia można strudel przykryć folia aluminiowa, aby się nie wysuszył. wymieszać cukier puder z sokiem z cytryny i tym lukrem posmarować upieczone ciasto.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 10(z pieczeniem / smażeniem): 110 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomleko 250 mililitrówcukier 60 gramówdrożdże 50 gramówjajka 1 sztukmąka 500 gramówmasło 100 gramówsok z cytryny 2 łyżek stołowychmarcepan 175 gramówsól 1 szczyptacukier puder 150 gramówmasa makowa 400 gramówWykonanie:Drożdże rozprowadzić w lekko podgrzanym mleku i połączyć z przesianą mąką, cukrem, masłem, solą oraz jajkiem. Całość zagnieść na gładkie ciasto. Przykryć i odstawić na 45 minut w ciepłe miejsce.Starty na tarce marcepan zagnieść z masą makową. Ciasto rozwałkować na prostokąt (35x40cm), na posypanej mąką stolnicy. Masą makową posmarować równomiernie placek i zrolować, zaczynając od dłuższego boku. rulon przeciąć wzdłuż na pół i z obu części zapleść warkocz.Przełożyć strudel na blachę wyścieloną papierem do pieczenia. Piec ok. 60 minut w 180 stopniach. Na 20 minut przed końcem pieczenia można strudel przykryć folia aluminiowa, aby się nie wysuszył. wymieszać cukier puder z sokiem z cytryny i tym lukrem posmarować upieczone ciasto.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: