Wykonanie
Czym dziś w kuchni pachnieBlog o smakach i aromatach wydobywajacych się z mojej kuchni.Znajda się tu przepisy zarówno bardziej pracochłonne jak i szybkie,proste w wykonaniu. Kontakt :
[email protected]Blog > Komentarze do wpisu« JabłecznikTort
serce »Jeżeli nie macie zbyt dużo czasu na przygotowanie obiadu a w dodatku macie ochotę na danie bezmięsne to polecam kotleciki jajeczne.Posmakują dorosłym jak i dzieciom.
Składniki:10
jajek1
cebula1 garść posiekanego
szczypiorku2-3 łyki
bułki tartejbułka tarta do panierowania
sól ipieprz1 łyżka
masłaWykonanie:9 jaj gotujemy na twardo,studzimy i obieramy.
Cebulkę obieramy ,siekamy w drobną kostkę i podsmażamy na
maśle.
Jajka kroimy w drobną kostkę,dodajemy
cebulkę,
koperek,
sól i
pieprz,surowe
jajko i
bułkę tartą,dokładnie mieszamy wszystko ze sobą.Z powstałej masy formujemy kotlety ( jak kotlety mielone)Gotowe kotleciki obtaczamy w
bułce tartej i smażymy na rozgrzanym
oleju na złoty kolor.Ja podałam z sosem
koperkowym i
ziemniakami.
sobota, 21 marca 2015, kozakownapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »TrackBackKomentarzeOstatnie wpisy" Creme brulee ..." Szyszki z ..." Sos ..."
Ciasteczka ..."
Torty ""
Torty "" Kotlety ...Reklama w internecie
Pisz blog
zamów newsletter