Wykonanie
Kanapki to jedena z najprostrzych propozycji w naszym codziennym menu i wcale nie muszą być nudne.
Ilość porcji – 4-5Czas wykonania – 25 min.Stopień trudności – łatwy
Składniki:¼
kapusty pekińskiej, poszatkowanej5 plastrów
szynki o grubości około pół cm. kroimy w paski ( najlepsza
szynka-domowa )3
jajka ugotowane na twardo, pokrojone w paseczki lub kostkę6
rzodkiewek, pokrojonych w paseczki1 łyżka posiekanego
szczypioru2 łyżki
majonezu ( w wersji lekkiej
majonez można zastąpić gęstym
jogurtem naturalnym)1 łyżka
chrzanu ( ze słoika)
sólpieprzSposób wykonania:do miski wrzucamy
kapustę,
szynkę,
jajka,
rzodkiewki i
szczypior,
majonez łączymy z
chrzanem, dodajemy do warzyw, mieszamy delikatnie,całość doprawiamy
solą i
pieprzem,podajemy z
pieczywem lub na
pieczywie zamiast nudnego
sera czy
wędliny z
pomidorem :)