ßßß Cookit - przepis na Bagietka z sałatką z kapusty pekińskiej, szynki i rzodkiewki

Bagietka z sałatką z kapusty pekińskiej, szynki i rzodkiewki

nazwa

Wykonanie

Kanapki to jedena z najprostrzych propozycji w naszym codziennym menu i wcale nie muszą być nudne.
Ilość porcji – 4-5
Czas wykonania – 25 min.
Stopień trudności – łatwy
Składniki:
¼ kapusty pekińskiej, poszatkowanej
5 plastrów szynki o grubości około pół cm. kroimy w paski ( najlepsza szynka-domowa )
3 jajka ugotowane na twardo, pokrojone w paseczki lub kostkę
6 rzodkiewek, pokrojonych w paseczki
1 łyżka posiekanego szczypioru
2 łyżki majonezu ( w wersji lekkiej majonez można zastąpić gęstym jogurtem naturalnym)
1 łyżka chrzanu ( ze słoika)
sól
pieprz
Sposób wykonania:
do miski wrzucamy kapustę, szynkę, jajka, rzodkiewki i szczypior,
majonez łączymy z chrzanem, dodajemy do warzyw, mieszamy delikatnie,
całość doprawiamy solą i pieprzem,
podajemy z pieczywem lub na pieczywie zamiast nudnego sera czy wędliny z pomidorem :)
Źródło:http://restauracjadomowa.blox.pl/2013/04/Bagietka-z-salatka-z-kapusty-pekinskiej-szynki-i.html