Wykonanie
ok. 600 g
pieczarek3
jajka3 średnie
ogórki kiszonecebula czerwonapapryka czerwonapęczek
koperkusól ;
pieprzmajonezjogurt naturalny.
Pieczarki myjemy , kroimy na pół i na plasterki. Następnie obsmażamy na patelni z odrobiną
oleju , skrapiamy
sokiem z cytryny ( żeby nie zrobiły się ciemne ) , solimy pod koniec smażenia. Odlewamy sok z
pieczarek i przekładamy je do dużej miski.
Cebulę kroimy w kostkę , również smażymy i dodajemy do
pieczarek , to samo robimy z
papryką.
Ogórki kiszone obieramy ze skórki , kroimy w kostkę , wrzucamy do sałatki.
Jajka gotujemy na twardo , kroimy w kostkę. Doprawiamy
solą ,
pieprzem.Przygotowanie sosu :Ok. 1 ½ łyżki
majonezu mieszamy z 4 – 5 łyżkami
jogurtu naturalnego , doprawiamy
solą i
pieprzem , wlewamy do sałatki , mieszamy.Na koniec dodajemy posiekany
koperek i dokładnie mieszamy. Odstawiamy do schłodzenia.Smacznego :)