Wykonanie
![](/Data/Images/fotogoto.pl\sniadania_slash_omlet-z-konfitura-z-truskawek/l/1201206579.jpg)
Omlet to bardzo dobra alternatywa na śniadanie, tym bardziej jak się ma w domu niejadka i wszystko inne się już przejadło.Wykonanie jest dość proste a składniki zwykle są pod ręką. Przygotowałem omlet dla 1 osoby i użyłem 3
jajka i 2 łyżki
mąki.Zaczynamy od ubicia
białek z odrobiną
soli.
Białka ubijamy na sztywną pianę
![](/Data/Images/fotogoto.pl\sniadania_slash_omlet-z-konfitura-z-truskawek/l/-1027231921.jpg)
Dosypujemy przesianą
mąkę i mieszamy delikatnie widelcem z
żółtkami do uzyskania jednolitej masy
![](/Data/Images/fotogoto.pl\sniadania_slash_omlet-z-konfitura-z-truskawek/l/1003115630.jpg)
Następnie masę wlewamy na rozgrzane
masło i smażymy jakieś 4-5 minut
![](/Data/Images/fotogoto.pl\sniadania_slash_omlet-z-konfitura-z-truskawek/l/-1774731533.jpg)
W tym czasie rozgrzewamy piekarnik do temperatury około 100 stopni i patelnię umieszczamy tam na około 5 minut
![](/Data/Images/fotogoto.pl\sniadania_slash_omlet-z-konfitura-z-truskawek/l/-1013840360.jpg)
Gotowy omlet wykładamy na talerz stroną przypieczonego
masła.
![](/Data/Images/fotogoto.pl\sniadania_slash_omlet-z-konfitura-z-truskawek/l/1201206579.jpg)
Jest sezon na
truskawki i zrobiona niedawno
konfitura znakomicie pasowała to tego dania
![](/Data/Images/fotogoto.pl\sniadania_slash_omlet-z-konfitura-z-truskawek/l/-1298812713.jpg)
SMACZNEGO !!!