Wykonanie
Owoc chroniący przed zawałami, zaparciami, idealny dla zdrowia naszych zębów, wspomaga odchudzanie.
Najwięcej cennych składników
jabłka jest w skórce dlatego jedząc
jabłko starajmy się go nie obierać. Należy natomiast dobrze je umyć i spożywać w całości.
Owoc ten posiada bardzo dużo witaminy C aby z jednego
jabłka przyswoić jak najwięcej tej witaminy nie należy poddawać go obróbce termicznej. Najlepiej spożywać go w naturalne- surowej postaci z resztą jak większość
owoców i warzyw.Skład witamin
jabłka:bogate w witaminę Codkwaszają organizm ze względu na dużą zasadowość
soli mineralnychposiadają dużo potasu i żelazaZastosowanie zdrowotneDzięki dużej ilości żelaza i potasu zmniejszają ryzyko zachorowania na anemie.
Jabłko ułatwia przyswajanie wapnia przez co mamy zdrowsze zęby, mocniejsze włosy i paznokcie. Zawarta w nim witamina C zwiększa odporność organizmu i dodatkowo uelastycznia skórę.Najważniejszym chyba dla kobiet jest fakt iż jest idealnym produktem w diecie odchudzającej. W celu przyspieszenia przemiany materii zaleca się aby zjadać ok 150 g
jabłek dziennie.Ważne:
Jabłko spożywane w większej ilości niż max 200 g sprzyja tyciu nie ma już właściwości odchudzających.Wartości odżywcze w 100 g produktu:kcal- 53 kcal
białko- 0.3 gtłuszcze- 0 . 2 gwęglowodany- 13 , 8 gbłonnik- 2 , 4 g