Wykonanie
Niezbędne produkty:
Chleb,
masło,
ogórki na ostro (przepis wkrótce),
pomidory,
oliwki,
ser parmezan,
ser pleśniowy lazur,dobry
ocet winny,
oliwa z oliwek,
cebula,
przyprawy:
sól,
pieprz,
suszone pomidory i
czosnek niedźwiedzi (od Skworcu),wędzona
papryka suszona (od Skworcu),Na zewnątrz upał ponad 30 stopni. Wróciliśmy ze spaceru. Tylko w lesie dało się wytrzymać. Pojawił się głód ale zabrakło sił i ochoty na przygotowanie gorącego obiadu.W lodówce pustki… Z tych pustek powstały całkiem smaczne kanapki Vege. Wiele
razy docierały do mnie sygnały że mało na Fotogoto dań dla „:niejedzącychmięsa:”…Nie ma tu nic odkrywczego, a kombinację produktów każdy zapewne dobierze według własnego uznania, albo zawartości lodówki. To tylko propozycja …Do kanapek użyliśmy tego co akurat udało nam się znaleźć w niedzielnej lodówce, czyli: kawałek
sera Lazur, spory kawał
parmezanu,
oliwki nadziewane
czosnkiem,
cebulę i na półce z
przetworami ogórki w
oliwie i
chili (przepis wkrótce). Świeżego
pomidora udało nam się kupić wracając ze spaceru na bazarze.Zaczynamy od
ogórka na którego ścieramy odnalezione
sery i układamy
pomidora. Na górze pokrojone w plastry
oliwki i
cebulę obsypujemy
przyprawami.
Tak przygotowane kanapki kropimy
oliwą z oliwek i dobrym
octem winnym.
SMACZNEGO !!!