Składniki na ciasto :1 szklanka mąki pszennej100 g masła1 jajkosólSkłasniki na mase :6 sztuk kiwiśmietana 36%cukier puderstarta skórka z cytrynygalaretka (zielona)Sposób przygotowania:Ciasto :Mąke przesiać,posiekać z masłem dodać sól i jajko. Zagnieść ciasto uformować kule, owinąć folia spożywczą, następnie odstawić do lodówki na 40 minut.Ciasto wyłożyć na blaszkę , wcześniej posmarowaną masłem. Uformować brzegi, spód nakłuć widelcem. Piec w piekarniku ok 15 minut w temperaturze 180 ° C.Masa :Śmietane ubić z cukrem pudrem oraz z tartaskórką z cytryny ( wcześniej cytrynę sparzyć).Ubitą śmietanę wyłożyć na upieczony spód tarty. Na wierzch ułożyć plastry kiwi a następnie zalać ja lekko stęrzałą galaretką. Pozostawić w lodówce aż galaretka całkowicie się zetnie.