Wykonanie
![](/Data/Images/perfectmelt.blogspot.com\2012_slash_06_slash_zdrowo-i-lekko-biaa-ryba-i-zielone/l/618210191.JPG)
Chciałabym zauważyć, że od miesiąca jem niemal tylko
szparagi i dziś piszę o nich po raz pierwszy: )
![](/Data/Images/perfectmelt.blogspot.com\2012_slash_06_slash_zdrowo-i-lekko-biaa-ryba-i-zielone/l/-981548719.JPG)
Czyli o cudownym Aglio
oliooliwa,
cytryna,
czosnek i szczypta
soli. Idealny sos do ryb i zielonych warzyw.Dziś na obiad-
dorsz i letnie, zielone warzywa, wszystko skropione aglio
olio. Lekko i pysznie.
![](/Data/Images/perfectmelt.blogspot.com\2012_slash_06_slash_zdrowo-i-lekko-biaa-ryba-i-zielone/l/239611425.JPG)
Marynata do ryb:aglio
olio (
oliwa,
cytryna,
czosnek, szczypta
soli)
pieprzy cytrynowykurkumanatka pietruszkimalutka szczypta
imbiruSmarujemy nią
filety z białej ryby, wkładamy do nagrzanego piekarnika, na ok 20 minut.Resztę mieszanki podajemy na stół.Letnie warzywaLekko gotujemy
fasolkę lub
groszek cukrowyzielone szparagimłody bóbew.
pestki słonecznika, dyni
Bób obieramy z łupinek. Wszystkie warzywka i pestki wkładamy na patelnię z dobra
oliwą, posypujemy
ziołami prowansalskimi i
tymiankiem.