ßßß
Lista zakupów:ok. litr bulionu warzywnego200 g bobu - całe opakowanieduży ziemniakcebulaząbek czosnku trwa cytrynowa - ja użyłam ze słoiczka (1 łyżeczka) ananasłyżka masłasól i pieprzgarść pistacjiser gorgonzolaUgotuj bulion warzywny oraz ziemniaka. Cebulę i czosnek drobno posiekaj,a następnie podsmaż na maśle. Bób wrzuć do osolonego wrzątku, gotuj go przez 5 minut. Następnie go obierz i zmiksuj blenderem z podsmażoną cebulą, czosnkiem oraz łyżeczką trawy cytrynowej, możesz również zmiksować białe warzywa z wywaru. Do zblendowanego bobu dodawaj po trochu bulionu - zależy jaką gęstość zupy chcesz uzyskać. Gotuj przez chwilę.Ananasa obierz i pokrój w kostkę, następnie ugrilluj go na patelni z obu stron. Pistacje obierz i posiekaj (niezbyt drobno), ser gorgonzola porwij na mniejsze kawałki.Nalej zupę do talerzy, na wierz połóż ananasa, posyp pistacjami i serem.
Smacznego!M.