Makaron kolorowy, szpinakczosnkowy, łosośziołowy.Uwielbiam! Chociaż dużo osób nie przepada za szpinakiem. Pewnie znajdą się też tacy, którzy nie lubią łososia- o zgrozo!!!Składniki:pół opakowania makaronu Trottole tricoloreszpinak (użyłam pół opakowania mrożonego)200g łososiasólziołowa Prymatpieprz3 ząbki czosnkuser tarty mozarellacytrynaMakaron gotujemy al dente. W oddzielnym garnku podgotowujemy szpinak z wyciśniętym czosnkiem, solą i pieprzem. Szpinak szybko dochodzi, zatem należy uważać, aby go nie rozgotować.Łososia skropionego cytryną i opruszonego soląziołową podsmażamy na patelni po 2-3 min. z każdej strony. Po usmażeniu rozdrabniamy na mniejsze kawałki i mieszamy delikatnie ze szpinakiem.Szpinak z łososiem układamy na makaronie i posypujemy startym seremmozarella.A na koniec......Zamówiłam u Elficznej zakładkę do książek dla chrześniaka mojego męża.- Dzieciak uwielbia Angry Birds. Nie wytrzymałam i od razu po odebraniu przesyłki dałam prezent chrześniakowi, chociaż urodziny ma w przyszłym tygodniu. Radość była OGROMNA!Jak nie macie pomysłu na prezent, to polecam uderzać do Elficznej! :)Dzięki kochana!A teraz...weekend!