Wykonanie
Próbowałam już wielu przepisów na naleśniki, ale za każdym razem czegoś mi w nich brakowało. Były pyszne, ale nigdy nie smakowały mi tak, jak te zrobione przez moją mamę. Dzisiaj zdobyłam klucz do sukcesu-
masło. Mam nadzieję, że nie macie
oporu i nie
boicie się jakiś śmiesznych kalorii i stworzycie dla siebie i swoich
bliskich taki obiad.Na początku bałam się, że nic z tego nie wyjdzie, ponieważ ciasto było dziwnie rzadkie, ale właśnie takie ma być! Wszystkie proporcje są idealnie wymierzone! :)Składniki:300 ml
mleka2
jajka25g roztopionego
masła140g
mąki pszennejsólPrzygotowanie:W miseczce łączymy wszystkie składniki.Odstawiamy na 10 minut.Na patelni rozgrzewamy odrobinę
masła i smażymy cieniutkie naleśniki na wolnym ogniu. Na następne porcje ciasta można używać
oliwy z oliwek wymiennie z
masłem.Gotowe naleśniki faszerujemy ulubionymi dodatkami. U mnie był to
ser wieluński wymieszany z bieluchem i doprawiony
cukrem waniliowym, a całość ozdobiłam musem
truskawkowym.Smacznego :)