Wykonanie
Prosta, smaczna przekąska idealna na wielkanocne śniadanie.
Składniki:
4
jajka80 g
wędzonego łososia1,5 łyżki gęstego
majonezu /plus do dekoracji
sól ,
pieprz,
papryka ostra /do smakuliście świeżej sałatki,
kapary i czerwony pieprz/do dekoracjiWykonanie:-
Jajka ugotować na twardo, wystudzić i obrać.P rzekroić na pól, wyjąć
żółtka.-
Żółtka utrzeć z
majonezem na gładką masę przy pomocy miksera /można tylko rozgnieść widelcem/, dodać
łososia ,
przyprawy i ponownie krótko zmiksować.-Przygotowanym farszem wypełnić połówki
białek.-
Jajka ułożyć na półmisku wyłożonym
zieloną sałatką, ozdobić
kaparami i
czerwonym pieprzem.-Doskonałym dodatkiem do farszu może być świeży
koperek lub
szczypiorek.