Wykonanie
Prosty skład i niezwykle prosty sposób przygotowania zdrowych i smacznych
ciasteczek .Oto kolejna kombinacja
bananowych ciastek , które dla mnie są doskonałym dodatkiem do
śniadaniowych koktajli,
jogurtów i
kawy.Bez
cukru, jaj,
mąki pszennej i zbędnych tłuszczy.To , co lubię najbardziej………
Składniki:2 dojrzałe
banany /średniej wielkości/1 łyżka
soku z cytryny2 łyżki
siemienia lnianego4 łyżki
otrębów owsianych/lub pszennych /4 łyżki
mąki kokosowej / drobne wiórka/2 łyżki
mąki ryżowej2 łyżki płynnego
oleju kokosowego½ łyżeczki
sody oczyszczonej1 łyżka
czekoladowych kropelek/można pominąć/Wykonanie:
-Nasiona lnu zalać 2 łyżkami
wody / można lekko zmielić/.-Obrane
banany przełożyć do miski , rozgnieść widelcem i skropić
sokiem z cytryny,dodać nasiona lnu.-Wsypać
otręby,
kokos,
mąkę ryżową zmieszaną z
sodą i
olej.-Składniki starannie wymieszać łyżką, dodać kropelki
czekoladowe, ponownie wymieszać.-Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, piekarnik nagrzać do temp.180st.C.-Łyżką do
lodów /lub zwykłą / nakładać na blachę / w odstępach / niewielkie kupki ciasta ,lekko je spłaszczać nadając
ciasteczkom odpowiedni kształt.-Blachę wstawić do nagrzanego piekarnika .-Piec ok. 25 minut.Upieczone
ciastka przełożyć na kratkę kuchenną do przestudzenia.