Wykonanie
Wstałam z myślą, że usmażę dziś naleśniki . Tak jakoś w nocy przed spaniem mi się ich zachciało. Wyszło tak, że usmażyłam, ale jednego „giganta”.
Bananowego z
mąki ryżowej . Obficie nadziałam go
kokosowym kremem
awokado-
banan i podałam z domowym
masłem orzechowym . Mama kupiła wczoraj
truskawki, niestety chyba już ostatnie i oczywiście musiałam też dodać ulubioną
brzoskwinię . Korzystam w pełni z sezonu!
bananowy naleśnik
ryżowy z kremem
kokosowym awokado-
banan podany z
brzoskwinią truskawkami oraz domowym
masłem orzechowymbanana rice crepe with coconut
banana-
avocado cream served with peach, strawberries and homemade peanut butterSkładniki:60g
mąki ryżowej1/2 szklanki
mleka roślinnego1/2 bardzo dojrzałego
bananałyżeczka mielonego
siemienia lnianegoolej kokosowy, do smażenia
Mąkę wymieszać z
mlekiem i wstawić na noc do lodówki. Rano dodać rozgniecionego
banana oraz siemię (można dolać też trochę
wody) i dokładnie wymieszać. Smażyć jednego dużego (lub mniejsze) naleśnika na lekko natłuszczonej patelni (pod przykryciem). Aby przewrócić go na drugą stronę najlepiej zsunąć na talerz i przełożyć ponownie na patelnie jeszcze nie smażoną stroną. Podawać z dowolnymi dodatkami. Smacznego!Pogoda nagle się zmieniła, jest deszczowo i chłodno, a do tego światło nie sprzyja robieniu zdjęć co tym bardziej mnie denerwuje. Ah, spokojnie, jeszcze wyjdzie słońce.Wystarczy jedna wiadomość i od razu dzień staje się piękniejszy. Tak bardzo chciałam jechać nad polskie morze (
wieki nie byłam!!!…) i czuję, że już niedługo tam dotrę!Posłuchaj, piękna.Miłego dnia!