ßßß
bananowy naleśnik ryżowy z kremem kokosowym awokado-banan podany z brzoskwinią truskawkami oraz domowym masłem orzechowymbanana rice crepe with coconut banana-avocado cream served with peach, strawberries and homemade peanut butterSkładniki:60g mąki ryżowej
1/2 szklanki mleka roślinnego1/2 bardzo dojrzałego bananałyżeczka mielonego siemienia lnianegoolej kokosowy, do smażeniaMąkę wymieszać z mlekiem i wstawić na noc do lodówki. Rano dodać rozgniecionego banana oraz siemię (można dolać też trochę wody) i dokładnie wymieszać. Smażyć jednego dużego (lub mniejsze) naleśnika na lekko natłuszczonej patelni (pod przykryciem). Aby przewrócić go na drugą stronę najlepiej zsunąć na talerz i przełożyć ponownie na patelnie jeszcze nie smażoną stroną. Podawać z dowolnymi dodatkami. Smacznego!Pogoda nagle się zmieniła, jest deszczowo i chłodno, a do tego światło nie sprzyja robieniu zdjęć co tym bardziej mnie denerwuje. Ah, spokojnie, jeszcze wyjdzie słońce.Wystarczy jedna wiadomość i od razu dzień staje się piękniejszy. Tak bardzo chciałam jechać nad polskie morze (wieki nie byłam!!!…) i czuję, że już niedługo tam dotrę!Posłuchaj, piękna.Miłego dnia!