Słodycz dojrzałych brzoskwiń, zapach migdałów i winny aromat marsala......to zestaw, któremu trudno się oprzeć!Składniki:2-3 świeże brzoskwinie/u mnie 5 połówek/30 g czekolady gorzkiej6 ciasteczekamaretti3 podłużne biszkopty2 łyżki posiekanych migdałów2 łyżki brązowego cukruok. 1 szklanka wina marsala/-Owoce umyć, osuszyć.-Przekroić na pół, usunąć pestki i wydrążyć nieco miąższu.-Uzyskany miąższ umieścić w misce miksera, dodać pokruszone herbatniki, czekoladę , łyżkę cukru, 2-3 łyżki wina-Całość zmiksować.-Dodać migdały.-Z masy herbatnikowej uformować kuleczki.-Połówki brzoskwiń ułożyć obok siebie w niewielkim żaroodpornym naczyniu.-Każdy otwór po pestce wypełnić kuleczką heratnikową.-Owoce podlać winem /na wysokość ok. 1 cm/, a wierzch posypać pozostałym cukrem.-Piec ok.45 minut w temp.170 st.C.-W czasie pieczenia owoce można polewać wytworzonym sosem winnym.-Podawać na ciepło lub na zimno z jogurtem.